Το πιο λεπτό ολόγραμμα στον κόσμο είναι πραγματικότητα

Επιστήμονες δημιούργησαν ένα τρισδιάστατο ολόγραμμα 1.000 φορές λεπτότερο από μια ανθρώπινη τρίχα και ορατό με γυμνό μάτι.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες σήμερα είναι η δημιουργία τρισδιάστατων ολογραμμάτων, τα οποία μπορούν να ενσωματωθούν για καθημερινή χρήση σε ηλεκτρονικές συσκευές όπως τα κινητά τηλέφωνα, οι υπολογιστές και οι τηλεοράσεις. Έχεις αναρωτηθεί #poupaeiokosmos;

AdTech AdΗ ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) έφερε το φουτουριστικό αυτό όραμα ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα, παρουσιάζοντας το λεπτότερο 3D ολόγραμμα που έχει σχεδιαστεί μέχρι σήμερα.

Το εν λόγω ολόγραμμα έχει πάχος μόλις 25 νανομέτρων ή αλλιώς 25 δισεκατομμυριοστών του μέτρου και είναι 1.000 φορές λεπτότερο από μια ανθρώπινη τρίχα. Ξεχωρίζει γιατί δεν χρειάζονται ειδικά γυαλιά 3D για να το δει κάποιος.

Διαβαστε περισσοτερα : http://news247.gr/eidiseis/texnologia/to-pio-lepto-ologramma-ston-kosmo-einai-pragmatikothta.4684907.html