Μίλα ελληνικά στις Google εφαρμογές στο κινητό σου

Τα ελληνικά είναι πλέον μία από τις γλώσσες που υποστηρίζει η τεχνολογία text-to-speech αλλά και speech-to-text της Google, κάτι που σημαίνει ότι πλέον μπορείτε να …μιλάτε στις εφαρμογές της Google και αυτές να σας …απαντάνε στα ελληνικά.

Συγκεκριμένα, εδώ και μερικές εβδομάδες έχει ενεργοποιηθεί και η δυνατότητα να μιλάς στο κινητό του (Android κατά προτίμηση) και αυτό να καταγράφει ότι του λες. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να υπαγορεύσεις ένα email στο Gmail ή ένα SMS ή ακόμη και να γράψεις κάτι στο Word. Αρκεί να ενεργοποιήσεις τα Ελληνικά στις ρυθμίσεις φωνητικής πληκτρολόγησης του πληκτρολογίου της συσκευής. Βέβαια, υπάρχει ένα θέμα με τα σημεία στίξης, αλλά ας μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.

Επίσης, ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή αναζήτησης της Google έχει πλέον την δυνατότητα να προφέρει τα αποτελέσματα της αναζήτησης στα Ελληνικά για πολλαπλά θέματα. Στα δύο λειτουργικά συστήματα, και στο Android και το iOS, θα παρατηρήσετε ότι η Google μπορεί να απαντήσει σε όρους αναζήτησης στα Ελληνικά που κυμαίνονται από τον καιρό μέχρι το ποδόσφαιρο.

 

Διαβαστε περισσότερα: http://www.newsbomb.gr/bombplus/texnologia/story/795041/mila-ellinika-stis-google-efarmoges-sto-kinito-soy#ixzz4i5gS9CPS