Η Αίγυπτος μόλις βρήκε μια άλλη αρχαία πυραμίδα

Μια ομάδα αρχαιολόγων στην Αίγυπτο βρήκε αυτό που φαίνεται να είναι το εσωτερικό μιας θαμμένης πυραμίδας που χρονολογείται 3.700 χρόνια πίσω, στη 13η δυναστεία.

Το υπουργείο αρχαιοτήτων λέει ότι τόσο ο διάδρομος όσο και ένα κομμάτι χαραγμένο με 10 σειρές ιερογλυφικών είναι σε καλή κατάσταση και η ομάδα θα συνεχίσει να σκάβει σε μια προσπάθειά της να εκτιμήσει το μέγεθός της και να συλλέξει οποιεσδήποτε άλλες λεπτομέρειες μπορεί.

Μέχρι στιγμής έχουν ανακαλύψει όχι μόνο τον εσωτερικό διάδρομο που οδηγεί στο εσωτερικό της πυραμίδας, αλλά και μια αίθουσα που εκτείνεται μέχρι τη νότια πλευρά, καθώς και ένα δωμάτιο προς τα δυτικά, αναφέρει ο Ahram Online.

Η πυραμίδα βρέθηκε κοντά στη βασιλική νεκρόπολη Dahshur, 25 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου, όπου ο βασιλιάς Sneferu έχτισε την Κυρτή Πυραμίδα, η γωνία της οποίας αλλάζει στο πάνω μέρος και την Κόκκινη Πυραμίδα, η πρώτη ομαλή πυραμίδα της Αιγύπτου, πριν από περίπου 4.600 χρόνια.

Ο γιος του Khufu συνέχισε να κατασκευάζει τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, που είναι το παλαιότερο από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Η πιο πρόσφατη ανακάλυψη βρίσκεται βόρεια της Bent Pyramid και εκτιμάται ότι χτίστηκε περίπου 1.000 χρόνια μετά την εποχή του Sneferu και του Khufu.