Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τους πάντες

Οι ζωές μας συνδέονται με το κλίμα. OI ανθρώπινες κοινωνίες έχουν προσαρμοστεί στο σχετικά σταθερό κλίμα που έχουμε από την τελευταία εποχή των παγετώνων που έληξε αρκετές χιλιάδες χρόνια πριν.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη θα φέρει αλλαγές που μπορούν να επηρεάσουν τα συστήματα παροχής νερού, τη γεωργία, το φυσικό περιβάλλον, ακόμα και την ίδια μας την υγεία και την ασφάλεια.

Ορισμένες αλλαγές στο κλίμα είναι αναπόφευκτες. Το διοξείδιο του άνθρακα μπορεί να παραμείνει στην ατμόσφαιρα για σχεδόν έναν αιώνα, οπότε η Γη θα συνεχίσει να θερμαίνεται και κατά τις επόμενες δεκαετίες. Όσο πιο πολύ θερμένεται η Γη, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο κίνδυνος για πιο σοβαρές αλλαγές στο κλίμα και το σύστημα της Γης. Αν και είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τις ακριβείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, αυτό που είναι σαφές είναι ότι το κλίμα που έχουμε συνηθίσει δεν είναι πλέον ένας αξιόπιστος οδηγός για το τι να περιμένουμε στο μέλλον.

Μπορούμε να μειώσουμε τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσει η Γη από την κλιματική αλλαγή. Χρησιμοποιώντας εναλλακτικές λύσεις που θα μειώνουν τη ρύπανση των αερίων του θερμοκηπίου, και θα προετοιμάσουν τη Γη για τις αλλαγές που είναι ήδη σε εξέλιξη, μπορούμε να μειώσουμε τους κινδύνους από την κλιματική αλλαγή.