Γαρίδα πήρε το όνομα των Pink Floyd

Τι κοινό έχουν το θρυλικό βρετανικό συγκρότημα Pink Floyd και ένα νέο είδος γαρίδας που ανακαλύφθηκε; Μα φυσικά το όνομα!

Το νέο είδος γαρίδας που εντοπίστηκε έξω από τις ακτές του Παναμά στον Ειρηνικό από ερευνητική ομάδα, πήρε το όνομα Synalpheus pinkfloydi.

Όπως και άλλα μέλη της οικογένειας των αλφειδών, το νέο είδος φιγουράρει μια υπερμεγέθη ροζ δαγκάνα. Η δαγκάνα κλείνει με τόσο μεγάλη ταχύτητα ώστε σχηματίζει μια φυσαλίδα ατμού μέσα στο νερό λόγω απότομης μείωσης της πίεσης. Η φυσαλίδα καταρρέει σχεδόν ακαριαία παράγοντας έναν κρότο που μπορεί σε κάποια είδη να ξεπερνά τα 200 decibel. Τα θύματα του καρκινοειδούς σκοτώνονται ή κουφαίνονται επιτόπου, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Οξφόρδης..

Ο ζωολόγος Σάμι ντε Γκρέιβ, που εργάζεται στο μουσείο και είναι φανατικός θαυμαστής των Pink Floyd, έδωσε το όνομα στη γάρίδα καθώς όπως είπε “ήταν η τέλεια ευκαιρία για να τιμήσω το αγαπημένο μου συγκρότημα”.

«Ακούω Pink Floyd από τότε που ήμουν 14 ετών. Η περιγραφή αυτού του νέου είδους γαρίδας στην οικογένεια των αλφείδων ήταν μια ονειρεμένη ευκαιρία να τιμήσω το αγαπημένο μου συγκρότημα» συμπλήρωσε.

Περιγραφή της γαρίδας δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Zootaxa την Μ. Τετάρτη, με την επιστημονική ομάδα να συνοδεύει τις αναρτήσεις της στα social media με πειραγμένα εξώφυλλα άλμπουμ του συγκροτήματος.