Έρχονται ανακοινώσεις για ωκεανούς πέρα απο τη Γη

Συνέντευξη τύπου θα οργανώσει την Μεγάλη Πέμπτη η ΝΑΣΑ, στην οποία θα κάνει ανακοινώσεις που θα αφορούν «νέα ευρήματα σχετικά με ωκεάνιους κόσμους στο ηλιακό μας σύστημα».

Συγκεκριμενα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, πρόκειται να δοθούν στην δημοσιότητα στοιχεία και αποτελέσματα που προέκυψαν από το διαστημόπλοιο Cassini και το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Hubble.

«Αυτές οι νέες ανακαλύψεις θα βοηθήσουν στη εξερεύνηση των ωκεανών – συμπεριλαμβανομένης της μελλοντικής αποστολής Europa Clipper της NASA που σχεδιάζεται να εκτοξευθεί στη δεκαετία του 2020- καθώς και στην ευρύτερη αναζήτηση ζωής πέρα από τη Γη».

Το διαστημόπλοιο Cassini είναι σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο από το 2004, σε μια αποστολή που έχει αποδώσει πολύτιμα στοιχεία για τον εμβληματικό πλανήτη της διαστημικής «γειτονιάς» μας και τα πολλά φεγγάρια του. Απο την άλλη, Hubble, είναι σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας από το 1990 και έχει τραβήξει εντυπωσιακές- τόσο από επιστημονικής πλευράς, όσο και από τη σκοπιά ενός απλού θεατή εικόνες του σύμπαντός μας.

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί διαδικτυακά στη διεύθυνση:

http://YouTube.com/nasajpl/live