Ουρανοξύστης θα κρέμεται από αστεροειδή στη Γη

Κατά καιρούς εμφανίζονται αρχιτεκτονικές ιδέες για κτίρια που αξίζουν απόλυτα τον χαρακτηρισμό «εκκεντρικές»- ωστόσο, ακόμα και έτσι, το Analemma Tower, που αποτελεί ένα…υπερ-φιλόδοξο concept του Clouds Architecture Office στις ΗΠΑ, ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας!

Η πρόταση των Νεοϋορκέζων αρχιτεκτόνων αφορά το χτίσιμο ενός ουρανοξύστη ο οποίος θα κρέμεται από το διάστημα προς τη Γη! Σύμφωνα με το σχέδιο το μεγαλειώδες κτίριο θα κρέμεται ανάποδα από έναν αστεροειδή, ο οποίος περιστρέφεται γύρω από τη Γη με ακρίβεια. Όσο για τους ενοίκους του ουρανοξύστη, θα μπορούν να βγουν έξω, μόνο με τη βοήθεια αλεξίπτωτου.

Ο Analemma Tower θα μπορούσε επίσης να τοποθετηθεί σε τέτοια τροχιά ώστε να ταξιδεύει μεταξύ του βορείου και του νοτίου ημισφαιρίου καθημερινά, ενώ θα αντλούσε ενέργεια από συλλέκτες ηλιακής ενέργειας στο Διάστημα, όπου θα «έβλεπαν» συνέχεια τον Ήλιο.

Ακόμα, το σχήμα και το μέγεθος των παραθύρων θα αλλάζει ανάλογα με το ύψος που θα βρίσκεται για να αντέχει στις αλλαγές της θερμοκρασίας και της ατμοσφαιρικής πίεσης.

Όσο για το κόστος των ενοικίων, αναμένεται να είναι αρκετά υψηλό, καθώς το κόστος κατασκευής του ουρανοξύστη θα κυμαίνεται επίσης σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Αν και το σχέδιο φαίνεται εξωπραγματικό, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η αρχιτεκτονική εταιρεία, είναι απόλυτα εφικτό. .Μένει να δούμε αν κάποια στιγμή τα σχέδια γίνουν πράξη ή αν θα μείνουν στη θεωρία.