Όλο και λιγότερο σεξ κάνουν οι παντρεμένοι

Οι παντρεμένοι κάνουν λιγότερο σεξ σε σχέση με τα παλιότερα χρόνια  σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο έντυπο Archives of Sexual Behavior.

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε στην Αμερική, τη περίοδο 2010 -2014 τα άτομα τα οποία είναι παντρεμένα ή συζούν, έκαναν 16  λιγότερες φορές σεξ ανά έτος σε σχέση με την περίοδο 2000-2004.Η έρευνα επίσης διαπίστωσε πως οι ενήλικες κάνουν 9 φορές λιγότερες σεξ ανά  έτος σε σχέση με την περίοδο 1995-1999.

Η μελέτη βασίστηκε σε στοιχεία τα οποία παρείχαν 26.000 Αμερικανοί πολίτες, οι οποίοι ρωτήθηκαν για την σεξουαλική τους ζωή από το 1989 μέχρι σήμερα.

«Τα ευρήματα δείχνουν μια σημαντική αναστροφή σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες, όσον αφορά το γάμο και το σεξ. Στη δεκαετία του 1990 οι παντρεμένοι έκαναν σεξ περισσότερες φορές μέσα στο έτος σε σχέση με τους ανύπαντρους, αλλά από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 και μετά η τάση αντιστράφηκε και πλέον οι οι ανύπαντροι κάνουν σεξ συχνότερα»  δήλωσε ο Jean M. Twenge, επικεφαλής της έρευνας και  καθηγητής ψυχολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο.

Σύμφωνα με τον Twenge, που είναι και συγγραφέας του βιβλίου “Generation Me” ορισμένοι παράγοντες που παίζουν ρόλο στη μείωση της σεξουαλικής δραστηριότητας, φαίνεται να είναι η μεγαλύτερη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η οικονομική κρίση και η αύξηση της κατάθλιψης, καθώς και οι μεταβαλλόμενοι ρόλοι των δύο φύλων (η δυναμική μεταξύ άνδρα-γυναίκας στο σπίτι και στη δουλειά).