Πώς να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες

Όλοι γνωρίζουν το πόσο άσχημο είναι να υπάρχουν πολλές κατσαρίδες στο σπίτι ή στο διαμέρισμα.

Πρόκειται για ζωύφια τα οποία ευδοκιμούν σε ζεστές, υγρές ατμόσφαιρες και συνήθως ζουν σε περιοχές όπου υπάρχουν πηγές τροφής, όπως είναι η κουζίνα των σπιτιών.  Ωστόσο δεν περιορίζονται μόνο στην κουζίνα. Αγαπούν τους κλειστούς, ζεστούς χώρους όπως τα ντουλάπια, οι θερμοσίφωνες ή οι αποχετεύσεις.

Όπου και αν βρίσκονται, κινούνται γρήγορα, κάτι που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την εξόντωση τους. Εδώ θα αναφέρουμε ορισμένους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ξεφορτωθείτε τις κατσαρίδες χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα:

Δαφνόφυλλα: Τα δαφνόφυλλα σίγουρα μυρίζουν ωραία σε εμάς τους ανθρώπους, αλλά οι κατσαρίδες δεν έχουν την ίδια άποψη. Τοποθετήστε τα σε μέρη που περνάνε και σύντομα θα παρατηρήσετε θετικά αποτελέσματα.

Διάλυμα αμμωνίας: Προσθέστε δύο φλιτζάνια αμμωνίας σε ένα κουβά γεμάτο νερό και ξεπλύνετε με αυτό το διάλυμα το νεροχύτη της κουζίνας σας και όλες τι υδρορροές στο σπίτι. Η μυρωδιά της αμμωνίας θα κρατήσει μακριά τις κατσαρίδες. Επαναλάβετε αυτό το “κόλπο” μία φορά την εβδομάδα.

Αγγούρι: Πάρτε ένα αγγούρι, καθαρίστε το, και κρατήστε τις φλούδες του. Τοποθετήστε τις φλούδες σε ένα αλουμινένιο τενεκεδάκι και βάλτε το στο σημείο που έχετε παρατηρήσει ότι περνούν κατσαρίδες. Οι χυμοί του αγγουριού θα αντιδράσουν με το αλουμίνιο και θα παράγουν μια μυρωδιά που οι κατσαρίδες δεν μπορούν να αντέξουν.

Βορικό οξύ: Απλώστε μια μικρή ποσότητα από βορικό οξύ στα μέρη που έχετε δει τις κατσαρίδες να τριγυρνάνε. Οι κατσαρίδες θα δηλητηριαστούν καταπίνοντας το οξύ. Βεβαιωθείτε ότι απλώσατε το βορικό οξύ σε όλες τις σκοτεινές και υγρές περιοχές, όπως κάτω από τους νεροχύτες της μπανιέρας και της κουζίνας, πίσω από πλυντήρια και στεγνωτήρια, γύρω από το ψυγείο και πίσω από κάθε συσκευή. Προσοχή: Το βορικό οξύ είναι τοξικό και για τον άνθρωπο. Μην το χρησιμοποιείτε σε μέρη που παίζουν, τρώνε ή κοιμούνται παιδιά ή κατοικίδια ζώα.

Διάλυμα σαπουνιού: Δημιουργήστε ένα μείγμα νερού με σαπούνι (σαπουνόνερο δηλαδή) και ψεκάστε με αυτό τις κατσαρίδες. Αυτές θα πεθάνουν σύντομα καθώς το μείγμα αυτό κλείνει τους πόρους από όπου αναπνέουν

Πιπέρι, σκόρδο και κρεμμύδι: Φτιάξτε  ένα μείγμα από  πιπέρι καγιέν σε σκόνη, μία σκελίδα σκόρδο και ένα λιωμένο κρεμμύδι, μέσα σε ένα λίτρο νερού. Αφήστε το να σταθεί για μία ώρα. Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι σε αυτό το μείγμα και εφαρμόστε το σε όλους τους χώρους στο σπίτι σας όπου συχνάζουν οι κατσαρίδες. Η μυρωδιά του μείγματος θα τις κάνει να τραπούν σε φυγή.

Ζάχαρη και μαγειρική σόδα: Αναμειγνύοντας ζάχαρη άχνη με μαγειρική σόδα, μπορείτε να φτιάξετε ένα φυσικό εντομοκτόνο το οποίο θα απωθήσει τις κατσαρίδες. Τοποθετήστε το μείγμα στα μέρη που περνούν οι κατσαρίδες. Αυτές θα το φάνε και ύστερα από λίγο θα πεθάνουν επειδή η μαγειρική σόδα αντιδρά με τα οξέα του στομάχου τους.