Οι καλύτερες υποβρύχιες φωτογραφίες της χρονιάς

Ο διαγωνισμός Underwater Photographer of the Year 2017 παρουσιάζει τις κορυφαίες φωτογραφίες της χρονιάς από τον κόσμο του βυθού.

Στο διαγωνισμό  ο οποίος ξεκίνησε το 1967, πήραν μέρος φωτογράφοι από 67 χώρες. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες

(Κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για μεγέθυνση)

‘Dancing Octopus’

Ο Γάλλος φωτογράφος Gabriel Barathieu ο οποίος αναδείχθηκε νικητής του διαγωνισμού,  κατάφερε να φωτογραφήσει αυτό το χταπόδι στο νησί Μαγιότ που βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό.

‘Out of the Blue’

Ο Βρεττανός φωτογράφος Nick Blake τράβηξε αυτή τη φωτογραφία σε μια καταβόθρα στο Μεξικό γνωστή με το όνομα Chac Mool Cenote.

‘Oceanic in the Sky’

Ο Αργεντινός φωτογράφος Horacio Martinez, βραβέυτηκε ως ο ανερχόμενος φωτογράφος της χρονιάς για αυτή του τη φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται ένας  λευκός καρχαρίας.

‘Orca Pod’

Ο ελληνικής καταγωγής Nicholai Georgiou κέρδισε το βραβείο του πιο ελπιδοφόρου βρετανού υποβρύχιου φωτογράφου. Κατάφερε να φωτογραφήσει αυτές τις άγριες όρκες στη βόρεια θάλασσα της Νορβηγίας, κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

‘One in a Million’

Ο Αμερικανός φωτογράφος Ron Watkins κατευθυνόταν προς την Αλάσκα αναζητώντας καρχαρίες, όμως κατά τη διάρκεια του ταξιδιού φωτογράφισε αυτή την μέδουσα.

‘Your home and my home’

koryfaies-ypovryxies-fwtografies-2017-18

Ο Qing Lin κατάφερε να απαθανατίσει αυτά τα ψάρια-κλόουν, την ώρα που έψαχνε για παρασιτικά ισόποδα

‘Face to face’

forencihoriz-970x647-c

Ο Ούγγρος φωτογράφος Lorincz Ferenc, κέρδισε το βραβείο στη κατηγορία καλύτερου πορτρέτου με την βοήθεια της παραπάνω φωτογραφίας, στην οποία απεικονίζεται ένα ψάρι-νυχτερίδα.