7 υγρά τα οποία δεν θα πρέπει να πιεί ο σκύλος σας

Πολλές φορές είτε λόγω αφέλειας είτε λόγω άγνοιας, οι ιδιοκτήτες των σκύλων αφήνουν τα κατοικίδια τους να πιούν διάφορα υγρά  που μπορούν να τους προξενήσουν κακό.

Οι περισσότερες από τις παρακάτω ουσίες είναι ακίνδυνες για τον σκύλο αν δοθούν σε μικρές ποσότητες. Αν δοθούν όμως σε μεγάλες, τότε το ζώο μπορεί ακόμη και να πεθάνει.

 Γάλα: Οι σκύλοι έχουν δυσανεξία στην λακτόζη, κάτι που σημαίνει πως  ο οργανισμός τους δυσκολεύεται να την απορροφήσει . Η κατανάλωση του γάλακτος μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα πόνους στο έντερο, τυμπανισμό (φούσκωμα), και κολίτιδα. Στην πραγματικότητα ο σκύλος σας χρειάζεται το γάλα μόνο στους δυο πρώτους μήνες της ζωής του. Μετά τον απογαλακτισμό του καλό θα ήταν να μην του ξαναδώσετε.

Αλκοόλ: Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν πως έχει πλάκα το να δίνουν αλκοόλ σε σκύλους, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτε αστείο σε αυτό. Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει στους σκύλους εμετό, διάρροια, μειωμένο συντονισμό κινήσεων, καταστολή του κεντρικού νευρικού συστήματος, δυσκολία στην αναπνοή, τρέμουλο, μη φυσιολογική οξύτητα του αίματος, κώμα, ακόμα και θάνατο.

Η καφεΐνη προκαλεί προβλήματα στους σκύλους

Καφές:  Τα σκυλιά είναι πιο ευαίσθητα στην καφεΐνη απ’ ότι οι άνθρωποι.  Αν πιεί ο σκύλος σας μια-δυο γουλιές καφέ από το φλιτζάνι σας, το πιθανότερο είναι πως δεν θα πάθει τίποτα,  αν πιεί όμως παραπάνω από αυτή την ποσότητα τότε μπορεί να κινδυνέψει  ακόμη και με θάνατο.  Ακόμα και αν ο σκύλος σας δεν πεθάνει, η υπερβολική καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει εμετό, διάρροια, υπερκινητικότητα,  λαχάνιασμα, υπερβολική δίψα, τρόμο και σπασμούς.

Αναψυκτικά:  Όλα τα αναψυκτικά περιέχουν ζάχαρη ή υποκατάστατα ζάχαρης που είναι βλαβερά για τον σκύλο.

Τσάι: Όπως ο καφές, έτσι και το τσάι περιέχει καφεΐνη που μπορεί να είναι επιβλαβής για το σκύλο σας σε μεγάλες ποσότητες. Καλό θα ήταν να κρατήσετε το τσάι μακριά από το κατοικίδιο σας.

Γάλα και νερό καρύδας:  Το νερό της καρύδας είναι πλούσιο σε κάλιο και αυτό μπορεί να προκαλέσει  προβλήματα υγείας στους σκύλους. Καλό θα είναι να συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο πριν το δώσετε στον σκύλο σας. Το γάλα καρύδας θα πρέπει να δίνεται σε μικρές ποσότητες διότι διαφορετικά θα προκαλέσει διάρροιες και στομαχικές διαταραχές στο κατοικίδιο σας.