Το Facebook θα μετατραπεί σε ψηφιακό νεκροταφείο;

Το Facebook είναι με διαφορά το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου. Ως το τέλος του 2015, είχε 1.590.000.000 χρήστες και κάθε μέρα αυτό το νούμερο μεγαλώνει.

Με ένα τέτοιο τεράστιο αριθμό των λογαριασμών, είναι αναπόφευκτο χιλιάδες χρήστες του να πεθαίνουν κάθε μέρα. Ο ακριβής αριθμός είναι άγνωστος, όμως  λαμβάνοντας υπόψη  το ποσοστό  του παγκόσμιου πληθυσμού που χρησιμοποιεί το Facebook (21,5 τοις εκατό από τα 7,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους) και το  πόσοι άνθρωποι υπολογίζεται ότι πεθαίνουν καθημερινά (151.600), μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι πιθανότατα υπάρχουν περίπου 32.600 χρήστες που φεύγουν από τη ζωή κάθε μέρα.

Αυτός ο αριθμός βέβαια βασίζεται σε μια απλή  εκτίμηση και στην πραγματικότητα οι χρήστες που πεθαίνουν καθημερινά μπορεί να είναι λιγότεροι.

Πολλοί πιστεύουν πως οι λογαριασμοί των νεκρών κλείνουν, ωστόσο μέχρι σήμερα με βάση την πολιτική του Facebook, οι λογαριασμοί μένουν ανοιχτοί, εκτός και αν κάποιος που έχει πρόσβαση σε κάποιο λογαριασμό αποφασίσει να τον διαγράψει.

Με βάση τα στοιχεία που έχουμε σήμερα, αν η ανάπτυξη του Facebook αρχίσει να επιβραδύνεται σύντομα, τότε αυτό θα μετατραπεί σε ψηφιακό  νεκροταφείο μέχρι το έτος 2098, σύμφωνα με τον Hachem Saddiki υποψήφιο διδάκτορα στατιστικής, στο πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης. Αυτό θα συμβεί διότι οι νεκροί χρήστες του Facebook θα ξεπεράσουν τους ζωντανούς χρήστες.

Βέβαια μέχρι τότε πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει, όπως η πολιτική του Facebook στο συγκεκριμένο ζήτημα ή ίσως να έχουν δημιουργηθεί άλλα δίκτυα τα οποία θα έχουν καταφέρει να υποσκελίσουν το Facebook.