Ρομπότ-φίλος από την Toyota

Πριν από τρία χρόνια ένα μικρό ρομπότ που ονομάζεται Kirobo εκτοξεύτηκε στο διάστημα με κατεύθυνση τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.  Όταν έφτασε, το ανδροειδές της Toyota, έγινε ο καλύτερος φίλος του Ιάπωνα αστροναύτη Koichi Wakata.

Μετά την επιτυχή εξόρμηση του Kirobo στο διάστημα, η εταιρεία αυτοκινήτων αποφάσισε να στηρίξει την ανάπτυξη μιας μικρότερης  έκδοσης  του ήδη μικρού ρομπότ, αποκαλώντας την – μάλλον σωστά – Kirobo Mini.

To ρομπότ μινιατούρα Kirobo Mini, έχει σχεδιαστεί ώστε να ενεργεί σαν ένα μικρό 5χρονο παιδί.  Με ύψος μόλις 10 εκατοστά, το μικρό και χαριτωμένο αυτό ρομπότ έρχεται για να βοηθήσει ανθρώπους που αισθάνονται μόνοι και αναζητούν έναν φίλο.

Εξοπλισμένο με κάμερα και μικρόφωνο, το Kirobo Mini είναι ικανό να αλληλεπιδρά σε καθημερινή βάση με τον ιδιοκτήτη του, όπως θα έκανε ένας άνθρωπος.

Στην Ιαπωνία,  μια χώρα με ταχεία γήρανση του πληθυσμού, όπου τα άτομα που ζουν μόνα τους αυξάνονται συνεχώς, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα ρομπότ -σύντροφοι όπως το Kirobo συγκεντρώνουν ολοένα και μεγαλύτερη προσοχή.

Το νέο ρομπότ αναμένεται να βγει στην αγορά τον επόμενο χρόνο και η τιμή του θα είναι κοντά στα 400 δολάρια.

Εκτός από το ίδιο το ρομπότ, οι ιδιοκτήτες θα λαμβάνουν επίσης ένα “λίκνο” που έχει σχεδιαστεί για να χωράει μέσα στη ποτηροθήκη του αυτοκινήτου, εξασφαλίζοντας ότι το ρομπότ  θα ταξιδεύει με στυλ.