Ποιοι είναι οι πιο συμπονετικοί άνθρωποι στον κόσμο;

Μια νέα παγκόσμια έρευνα βρήκε τις χώρες με τους περισσότερο και τους λιγότερο συμπονετικούς ανθρώπους στον κόσμο.

Την κορυφή της λίστας με τους πιο συμπονετικούς ανθρώπους καταλαμβάνει το Εκουαδόρ ενώ τελευταία είναι η Λιθουανία. Η Ελλάδα βρίσκεται σχετικά ψηλά στην κατάταξη, καταλαμβάνοντας τη 19η θέση, σε σύνολο 60 χωρών. Αμέσως μετά το Εκουαδόρ, οι χώρες με τους πιο συμπονετικούς κατοίκους είναι η Σαουδικη Αραβία, το Περού, η Δανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Για να καταλήξουν σε αυτή την κατάταξη οι ερευνητές εξέτασαν τις απαντήσεις που έδωσαν 104.365 ενήλικες μέσω ενός διαδικτυακού ερωτηματολογίου. Σκοπός των ερωτήσεων ήταν να μετρηθεί η ικανότητα των ατόμων να συνδεθούν συναισθηματικά με άλλους ανθρώπους ή η ικανότητά τους να βλέπουν τα πράγματα από την οπτική γωνία των άλλων (ενσυναίσθηση).

ecuador_festivals
Οι άνθρωποι απο το Εκουαδόρ είναι οι πιο συμπονετικοί στον κόσμο, σύμφωνα με νέα έρευνα

Οι χώρες με λιγότερους από 20 ερωτηθέντες εξαιρέθηκαν από την έρευνα προκειμένου αυτή να είναι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη. Περίπου το 75 τοις εκατό του συνόλου των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι ζούσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένες χώρες είχαν μικρά μεγέθη δείγματος. Το Εκουαδόρ  για παράδειγμα, είχε 39 ερωτηθέντες, ενώ η Λιθουανία που καταλαμβάνει και την τελευταία θέση είχε μόλις 32.

Ένα εντυπωσιακό στοιχείο της έρευνας είναι ότι δυο χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μέσα στη πρώτη 5αδα της λίστας, παρότι βρίσκονται σε μια  περιοχή που μαστίζεται από πολέμους.