Η τεχνολογία των drones

Η ανθρώπινη εφευρετικότητα πλέον στον 21ο αιώνα με την υλοποίηση όλο και περισσοτέρων φουτουριστικών gadget για μαζική κυκλοφορία αυξάνεται ραγδαία, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα λεγόμενα Μη Επανδρωμένα Εναέρια Συστήματα ή αλλιώς Drones που έχουν ήδη  μπει στην ζωή μας.

Η χρήση τους μπορεί να είναι από ιδιώτες για ψυχαγωγία ή με μια πιο πρακτική εφαρμογή εντάσσοντας  τα μέσα στην επαγγελματική μερικές φορές λειτουργιά. Δεν είναι λίγοι άλλωστε οι επαγγελματίες όπως οι φωτογράφοι που μεγιστοποιούν τις δυνατότητες λήψης εικόνων με αυτά, έχοντας περισσότερες καλλιτεχνικές φωτογραφίες σε διάφορες δραστηριότητες που καλύπτουν, όπως σε φωτορεπορτάζ ειδήσεων ή σε γάμους celebrity μεταξύ άλλων.

Όμως αυτές οι υπερσύγχρονες συσκευές χρησιμοποιήθηκαν πρωτίστως για πολεμική χρήση ήδη πριν από πολλά χρόνια… Άλλωστε είναι κοινό μυστικό ότι στον πόλεμο του Βιετνάμ οι Αμερικανοί τα χρησιμοποιούσαν για τις κατασκοπευτικές και μετέπειτα πολεμικές  τους στρατηγικές.

Πλέον έχοντας λίγα λεφτά μπορεί κάποιος να αγοράσει ένα λειτουργικό Drone αναλόγως τη χρήση που το θέλει.

Τα  Drone μπορεί να είναι μια φυσική εξέλιξη της τεχνολογίας αλλά μερικές φορές αν ο χρήστης έχει σκοτεινούς σκοπούς μπορεί να αποφέρει σύγχυση και δυσάρεστες καταστάσεις σε άλλους ανθρώπους και στην ίδια την κοινωνία.

Στην Ελλάδα δυστυχώς υπάρχουν συμμορίες όπως αυτή στην Κέρκυρα που έκλεψαν πολλούς πολίτες  χρησιμοποιώντας τα Drones ως μέσω για την οπτική τους δίοδο στις οικείες των θυμάτων… Αργότερα βέβαια κατασχέθηκαν από τις τοπικές αρχές όταν συνελήφθηκε αυτή η σπείρα.

Πηγη: newsfilter.gr